loading...
سایت تفریحی جهان فردا
داوودقادرزاده بازدید : 209 دوشنبه 09 فروردین 1395 نظرات (0)

بوکان نیوز گزارش می دهد

بوکان خاستگاه تمدن ۵ هزار ساله بشری

2
شناسه هر ملتی ریشه در تاریخ و تمدن آن دارد تا جائیکه تمدن گذشته می‌تواند به عنوان بنیادهای هویتی نقش بارزی را در شناساندن و بازتعریف فرهنگی، سیاسی و مذهبی آن ملت در تعامل با دیگر ملل داشته باشد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بوکان نیوز ؛ تا قبل از حفاریهای قلایچی، بوکان بیشتر از آنکه جزء تعریف شده ای از تاریخ باستان ایران زمین  باشد به عنوان گستره‌ای از تاریخ معاصر بشمار می‌آمد که در زمان سرداران مکری و بعد از آن پیکره شهریش کم کم منسجم شد و بوکان فعلی را بوجود آورد.

اما حفاریهای تپه قلایچی در دهه های ۶۰ و۷۰ که توسط کاوشگران ایرانی انجام گرفت بوکان را از هویتی معاصر به تمدن ریشه ای تر بنام مانا پیوند داد، امپراتوری که پیش از مادها و به سال ۸۰۰ قبل از میلاد در اطراف و جنوب دریاچه ارومیه حکومت داشتند.

مانا مفهوم جدیدی را درکالبد تاریخی بوکان دمید و شناسه‌ای ریشه دار از اصالت و فرهنگ دیرین را برای بوکان دوباره باز تعریف کرد که مؤید حکمرانی و حکومت داری هزاره اول قبل از میلاد در این وادی می‌باشد.

تمدن مانا تاریخ بوکان را به یکباره از قرون معاصر به هزاره اول قبل از میلاد ارتقاء داد و نقطه عطفی در خوانش هویتی وارثان این سرزمین بوجود آورد.

با گذشت سالها از کشف تمدن مانایی، کاوش جدیدی در تپه پیش از تاریخی علی آباد انجام گرفت و  بازه زندگی و وجود تمدن را  بمراتب دیرین تر معرفی کرد جائیکه می توان به عنوان نقطه شروع زیستن انسان در این دیار به آن استناد کرد.

سایت پیش از تاریخی علی آباد با قدمتی در حدود ۵ هزار سال بمساحت ۳ هکتار ، در مرکز منطقه علی آباد بوکان قرار دارد. در ابتدا شناسایی این تپه از طریق سفالهای بدست آمده در جریان حفر چاههای آب در عمق های مختلف توسط ساکنین آن صورت گرفت و بدنبال آن  و برای تحقیقات بیشتر،

کاوشی علمی توسط یوسف حسن زاده و نادر فرجی در دی ماه سال ۹۲ شروع شد . در این مطالعه  ۱۲ متر لایه فرهنگی کاوش گردید که معرف دوره های مفرغ قدیم ، میانی ، متاخر و دوره آهن بود.  از دیگر نتایج بدست آمده می‌توان به ۹ فاز معماری از قبیل کف منازل مسکونی و دیوارهای ساخته شده از سنگ و خشت را نام برد  بعلاوه تعدادی از قطعات سفال، بقایای استخوانهای حیوانی ، پیکرک گلی و مصنوعات سنگی بدست آمد.  یکی از یافته های قابل توجه تپه علی آباد پیکره شبیه به گاو نر شاخ دار است که از جنس گل بوده و بدون قالب و توسط دست  خلق گردیده و بعدا در کوره پخت شده است. ابعاد آن شامل ۳ سانتی متر طول، ۳ سانتی متر ارتفاع و پهنای ۱٫۵ سانتی متری است که با توجه به گاه نگاری صورت گرفته قدمت این پیکره ۴۵۰۰-۵۰۰۰ سال تخمین زده می‌شود که همزمان با دوره مفرغ می‌باشد. لذا با توجه به ادله بدست آمده مبنی بر سکونت انسان در این مکان و خلق پیکره گلی پخت شده این فرضیه قوت می‌یابد که بوکان فعلی خاستگاه ۵۰۰۰ ساله تمدن بشری بوده و تاریخی کهن و پر افتخار در لابه لای برگهای آن دوران دفن شده است.

این یادداشت به قلم « دکتر رحیم عبدالکریمی » «دکتری تخصص کشاورزی و کارشناس محیط زیست» نوشته شده و در اختیار این پایگاه خبری تحلیلی که همچنان ندای فرهیختگان موکریان را سر می دهد، قرار گرفته است.

داوودقادرزاده بازدید : 181 پنجشنبه 19 دی 1392 نظرات (1)

5 دروغی که فروشندگان تلویزیون هنگام فروش به شما می گویند

یک قانون بزرگ و اساسی در خرید هر کالایی وجود دارد: هیچ وقت به صحبت‌های فروشنده اعتماد نکنید! این بدین معنا نیست که تمام صحبت‌های فروشندگان اشتباه است و اطلاعات ارائه شده توسط آنها غیرکاربردی است.

شما قبلا به این مطلب رای داده اید

به گزارش سرویس علمی جام به نقل از زومیت، در حقیقت فروشندگان به دنبال فروش کالایی هستند که سود بیشتری برای آنها داشته باشد و منفعت شما در آخرین اولویت آنها است. در ادامه با 5 دروغ رایجی که فروشندگان تلویزیون برای ترقیب مشتری به خرید کالا به زبان می‌آورند، آشنا خواهید شد.
 

فروشندگان تلویزیون برای ایجاد اشتیاق در مشتری بعضا دروغ‌های بزرگی را به زبان می‌آورند، البته این بدین معنا نیست که تمام فروشندگان تلویزیون انسان‌های بدی هستند. بسیاری از آنها اصطلاحات اشتباه را باور کرده‌اند و به عنوان مثال ایمان دارند که کنتراست داینامیک یا فرکانس بالاتر باعث بهبود تصویر می‌شود. بعضی نیز می‌دانند که معیارهای کیفیت تصویر اینها نیستند اما برای فروش کالای خود مجبور به ارائه اطلاعات اشتباه به کاربر می‌شوند.

 

پیش از ادامه مطلب پیشنهاد می‌کنیم نگاهی به مقاله «۱۶ اصطلاح گیج کننده در مورد صفحه نمایش و تلویزیون به همراه معانی آنها» بیاندازید.


این تلویزیون دارای نسبت کنتراست یک به میلیارد است

نه این جمله درست نیست. تمام تولیدکنندگان تلویزیون نسبت کنتراست تصویر را به دروغ اعلام می‌کنند. حتی یک تولیدکننده هم وجود ندارد که نسبت واقعی کنتراست تصویر را منتشر کند. پس هرگز به اعداد و ارقام ارائه شده توسط فروشنده و تولید کننده در مورد کنتراست تصویر توجه نکنید. اعدادی که به عنوان کنتراست تصویر ارائه می‌شوند در واقع نسبت کنتراست داینامیک تصویر هستند که هیچ تاثیری برروی کیفیت تصویر ندارد. کنتراست واقعی تصویر یا Native Contrast عدد مهم و قابل تاملی است که به دلیل پایین بودن آن، توسط تولیدکنندگان ارائه نمی‌شود. در حقیقت هر چه کنتراست واقعی تصویر بالاتر باشد بهتر است اما از آنجایی که تولیدکنندگان اطلاعات مربوط به کنتراست واقعی تصویر را منتشر نمی‌کنند، شما هم نباید به این اعداد توجه کنید. در دنیای واقعی تلویزیون‌های پلاسما معمولا کنتراست بالاتری نسبت به LCD و LED ها دارند، البته تلویزیون‌های LED LCD TV های گران قیمت مانند Elite Sharp، Sony HX950 و LG LM9600 که مجهز به تاریکی موضعی هستند، نیز کنتراست بسیار بالا و مناسبی دارند و با پلاسماها رقابت می‌کنند.


کیفیت صدای این تلویزیون بهتر از باقی است

«ببینید این تلویزیون کیفیت صدای بسیار بهتری نسبت به آن تلویزیون دارد!» نه این جمله درست نیست، هیچ کدام از تلویزیون‌های HDTV کیفیت صدای خوبی ندارند. جمله درست این است که این تلویزیون صدایش به بدی دیگری نیست! به دلیل باریکی تلویزیون‌های فلت پنل، هیچ کدام مجهز به اسپیر مناسب نیستند و نمی‌توانند کیفیت مناسبی را ارائه کنند و برای اینکه کیفیت صدای مناسبی داشته باشید باید یک سینمای خانگی مجزا خریداری کنید. پس کیفیت صدای تلویزیون‌های فلت پنل تفاوت بسیار کمی با یکدیگر می‌کنند و همگی از نظر کیفیت صدای خروجی در سطح بسیار پایینی قرار دارند.


تلویزیون‌‌ها خیلی زود آسیب می‌بینند گارانتی تلویزیون خود را افزایش دهید

مورد دیگری که احتمالا در هنگام خرید به شما گفته می‌شود در مورد گارانتی و آسیب پذیری شدید تلویزیون‌ها است. به همین دلیل به شما پیشنهاد افزایش مدت زمان گارانتی یا خرید تلویزیون با گارانتی طولانی‌تر داده می‌شود. اما حقیقت چیز دیگری است و تلویزیون‌های Flat Panel معمولا کیفیت ساخت مناسبی داشته و طول عمر آنها نیاز بسیار بالا است به همین دلیل پرداخت هزینه بیشتر برای افزایش مدت گارانتی توصیه نمی‌شود.


LED TV
ها بهترین کیفیت تصویر را دارند

این جمله اشتباه است. ابتدا باید بانید که چیزی تحت عنوان LED TV وجود ندارد! تمام LED TVها همان تلویزیون‌های LCD هستند که LEDها به جای لامپ‌های فلورسنت قدیمی، وظیفه ایجاد نور در پشت پنل را دارند. در واقع نام کامل تلویزیون‌های LED یا LED TVها، LED LCD TV است. LEDها نسبت به فلورسنت مصرف کمتری دارند و در مدل‌های گران قیمت LED LCD TVها کنترل بهتری برروی نور پنل وجود دارد که منجر به ارائه تصاویر با کیفیت تر نسبت به LCDها می‌شود. اما در بسیاری از شرایط کیفیت پلاسما ها بهتر از LED LCD TVها است. پلاسما رنگ مشکی را عمیق‌تر نمایش داده و کنتراست تصویر بالاتری نیز دارند. اگر بخواهید یک LED TV با کیفیت پلاسما داشته باشید باید دو یا سه برابر قیمت تلویزیون پلاسما هزینه کنید. البته پلاسما هم معایب خاص خود را نیز دارند مثلا پلاسماها معمولا ضخیم‌تر، سنگین‌تر، پرمصرف‌تر از LEDها هستند و دمای بیشتری نیز ایجاد می‌کنند.


اگر کیفیت صدا و تصویر بالاتری می‌خواهید حتما باید نوع خاص و گران قیمت کابل HDMI را تهیه کنید

باور کنید که تفاوت بین کابل‌های HDMI ده هزار تومانی با 100 یا 300 هزار تومانی تقریبا صفر است مخصوصا اگر طول کابل و فاصله بین پخش کننده و تلویزیون کمتر از 3 متر باشد. پس هرگز بابت کابل HDMI گران قیمت هزینه نکنید.منبع:جام نیوزلینگ خبر

 

داوودقادرزاده بازدید : 185 شنبه 19 اسفند 1391 نظرات (1)

 http://s2.picofile.com/file/7684642361/faslnamehmodireatzmstan.jar.html

فصلنامه مدیریت نسخه زمستان91؛مدیریت,تئوری های مدیریت,اس ام اس مدیریت,جوک های مدیریتی ,کتابهای مدیریت,داستان های مدیریتی,بازاریابی,کسب درآمد,نرم افزارموبایل,جاوا,این نرم افزاربه صورت رایگان برای موبایل عرضه می شود.برای دانلودروی لینگ بالاکلیک کنید.
داوودقادرزاده

 

داوودقادرزاده بازدید : 213 شنبه 04 شهریور 1391 نظرات (2)

دانلودرایگان کتاب موبایل جهانی شدن اقتصادازرویاتاواقعیتجهاني‌شدن، زنجيره‌اي از دگرگوني‌هاست كه عرصه‌هاي گوناگون فرهنگ، سياست و اقتصاد كشورهاي جهان را در بر گرفته و روابط متنوع و متقابلي ميان واحدهاي مستقل ملي برقرار مي‌سازد. در اين ميان، بعد اقتصادي جهاني‌شدن، از آن رو كه در نظام سرمايه‌داري، سياست و فرهنگ تحت تأثير مستقيم سياست‌گزاري‌هاي اقتصادي هستند، اهميت ويژه‌اي دارد. عوامل اصلي رويكرد نظام سرمايه‌داري به جهاني‌سازي اقتصاد را مي‌توان انباشت سرمايه در غرب، اشباع بازار مصرف كشورهاي صنعتي و شكست دولت‌هاي رفاهي برشمرد.

در مجموعه حاضر، ضمن بررسي پديدة جهاني‌شدن اقتصاد و آثار مثبت و منفي آن، سياست‌هاي پيش‌نهادي پيوستن ايران به جهاني‌سازي اقتصاد با توجه به ديدگاه اسلام دربارة تجارت، مورد نقد و بررسي قرار گرفته است.

اين مجموعه كه توسط كانون انديشه جوان منتشر شده است، شامل بخش‌هاي زير مي‌باشد:

 بخش‌ يكم‌: بررسي‌ پديدة‌ جهاني‌شدن‌

فصل‌ اوّل‌: جهاني‌شدن‌ و ابعاد آن‌

فصل‌ دوم‌: آثار جهاني‌شدن‌

فصل‌ سوم‌: علل‌ جهاني‌شدن‌

فصل‌ چهارم‌: آثار جهاني‌شدن‌ اقتصاد

فصل‌ پنجم‌: علل‌ جهاني‌شدن‌ اقتصاد

 بخش‌ دوم‌: ارزيابي‌ پيوستن‌ به‌ جهاني‌شدن‌ اقتصاد

فصل‌ يكم‌: ايران‌ و جهاني‌شدن‌ اقتصاد

فصل‌ دوم‌: ارزيابي‌ سياست‌هاي‌ پيشنهادي‌ براي‌ پيوستن‌ به‌ جهاني‌سازي‌اقتصاد

 کتابنامه

داوودقادرزاده بازدید : 221 چهارشنبه 21 تیر 1391 نظرات (0)

قانون برنامه و بودجه مصوب 5/1/1351(1)

(تعاريف)

t          ماده 1

تعريف اصطلاحات مندرج در اين قانون به قرار زير است:(2)

بند 1 ـ سازمان: منظور سازمان برنامه و بودجه است.

بند 2ـ برنامة درازمدت: منظور برنامه‌اي است كه ضمن آن توسعة اقتصادي و اجتماعي براي يك دوره ده ساله يا طولاني‌تر به عنوان راهنماي برنامه‌ريزي‌هاي پنجساله پيش‌بيني مي‌شود.

بند 3ـ برنامة عمراني پنجساله‌: منظور برنامة جامعي است كه براي مدت پنج سال تنظيم و به تصويب مجلسين مي‌رسد و ضمن آن هدفها و سياست‌هاي توسعه اقتصادي و اجتماعي طي همان مدت مشخص مي‌شود.  در اين برنامه كلية منابع مالي دولت و همچنين منابعي كه ازطرف شركتهاي دولتي و بخش خصوصي صرف عمليات عمراني مي‌گردد از يك طرف و اعتبارات جاري و عمراني دولت و هزينه‌هاي عمراني شركتهاي دولتي و بخش خصوصي از طرف ديگر جهت وصول به هدفهاي مذكور پيش‌بيني مي‌گردد.

بند 4ـ برنامة سالانه: منظور برنامة عمليات اجرايي دولت است كه سالانه تنظيم و همراه بودجة كل كشور تقديم مجلس شوراي ملي مي‌گردد و ضمن آن در قالب هدفها و سياستهاي مندرج در برنامة عمراني پنجساله هدفهاي مشخص و عمليات اجرايي سالانة هر دستگاه اجرايي با اعتبار مربوط تعيين مي‌شود.

بند 5 ـ بودجة عمومي دولت: منظور بودجه‌اي است كه در آن براي اجراي برنامةسالانه منابع مالي لازم پيش‌بيني و اعتبارات جاري و عمراني دستگاههاي اجرايي تعيين مي‌شود.

بند 6 ـ اعتبارات جاري ـ منظور اعتباراتي است كه در برنامه عمراني پنجساله به صورت كلي و در بودجه عمومي دولت به تفكيك جهت تأمين هزينه هاي جاري دولت و همچنين هزينه نگهداشت سطح فعاليتهاي اقتصادي و اجتماعي دولت پيش بيني مي شود.

بند 7ـ اعتبارات عمراني: منظور اعتباراتي است كه در برنامة عمراني پنجساله(3) به صورت كلي و در بودجة عمومي دولت به تفكيك جهت اجراي طرح‌هاي عمراني (اعتبارات عمراني ثابت) و همچنين توسعة هزينه‌هاي جاري مربوط به برنامه‌هاي اقتصادي و اجتماعي دولت (اعتبارات عمراني غيرثابت) پيش‌بيني مي‌شود.

بند 8ـ عمليات اجرايي: منظور فعاليتهاي جاري و طرحهاي عمراني دستگاههاي اجرايي است كه در برنامة سالانه مشخص مي‌گردد.

بند 9 ـ فعاليت جاري منظور يك سلسله عمليات و خدمات مشخصي است كه براي تحقق بخشيدن به هدفهاي برنامه سالانه طي يك سال اجرا مي شود و هزينه آن از محل اعتبارات جاري تأمين مي گردد.

بند 10ـ طرح عمراني[1]: منظور مجموعه عمليات و خدمات مشخصي است كه براساس مطالعات توجيهي فني و اقتصادي يا اجتماعي كه توسط دستگاه اجرايي انجام مي‌شود طي مدت معين و با اعتبار معين براي تحقق بخشيدن به هدفهاي برنامه عمراني پنجساله(5) به صورت سرمايه‌گذاري ثابت شامل هزينه‌هاي غير ثابت وابسته در دورة مطالعه و اجراء ويا مطالعات اجراء مي‌گردد و تمام يا قسمتي از هزينه‌هاي اجراي آن از محل اعتبارات عمراني تأمين مي‌شود و به سه نوع انتفاعي، غيرانتفاعي و مطالعاتي تقسيم مي‌گردد.

الف ـ طرح عمراني انتفاعي: منظور طرحي است كه در مدت معقولي پس از شروع به بهره‌برداري علاوه بر تأمين هزينه‌هاي جاري و استهلاك سرمايه، سود متناسبي به تبعيت از سياست دولت را نيز عايد نمايد.

ب ـ  طرح عمراني غيرانتفاعي: منظور طرحي است كه براي انجام برنامه‌هاي رفاه اجتماعي و عمليات زيربنايي و يا احداث ساختمان و تأسيسات جهت تسهيل كليه وظايف دولت اجراء مي‌گردد و هدف اصلي آن حصول درآمد نمي‌باشد.

پ ـ طرح مطالعاتي: منظور طرحي است كه براساس قرارداد بين سازمان و يا ساير دستگاههاي اجرايي با مؤسسات علمي و يا مطالعاتي متخصص براي بررسي خاصي اجراء مي‌گردد.

بند 11ـ دستگاه اجرايي: منظور وزارتخانه‌ ، نيروها و سازمانهاي تابعة ارتش شاهنشاهي، استانداري يا فرمانداري كل، شهرداري و مؤسسة وابسته به شهرداري، مؤسسة دولتي، مؤسسة وابسته به دولت، شركت دولتي، مؤسسة عمومي عام‌المنفعه و مؤسسة اعتباري تخصصي است كه عهده‌دار اجراي قسمتي از برنامة سالانه بشود.



2- بندهايي كه مرتبط با طرح تملك دارايي‌هاي سرمايه‌اي مي‌باشد در زيرنويس اين ماده مكتوب شده‌ است.

 

1- طي ماده (77) قانون تنظيم بخشي از مقررات مالي دولت تعريف جديدي تحت عنوان طرح تملك دارائيهاي سرمايه‌اي بيان شده است كه صرفاً به دو نوع انتفاعي و غيرانتفاعي تقسيم گرديده است.

 

داوودقادرزاده بازدید : 571 چهارشنبه 21 تیر 1391 نظرات (0)
دانلودمقاله

عنوان مقاله

سيستم اطلاعات مديريت

نويسنده

اميدوار، مجيد

زبان

فارسي

چكيده

اين مقاله جايگاه، نقش، تعريف، مفهوم، ابعاد و طبقه‌بندي سيستم‌هاي اطلاعات مديريت را شرح مي‌دهد. مدل سيستمي سازمان و نقش سيستم اطلاعات در مديريت آن، انواع سيستم‌هاي اطلاعاتي در سازمان، تعريف سيستم اطلاعات مديريت، مفهوم سيستم اطلاعات مديريت، نياز به يك پايگاه اطلاعات، مدل‌هاي تصميم‌گيري در سيستم اطلاعات مديريت و ابعاد طبقه‌بندي سيستم‌هاي اطلاعات مديريت از جمله مباحث اين مقاله هستند.

كليدواژه

سيستم اطلاعات مديريت؛ سيستم گزارش‌دهي مديريت

داوودقادرزاده بازدید : 561 چهارشنبه 14 تیر 1391 نظرات (0)

  مقدمه                                                                       :

دراین مقاله به معرفی بیشتر بودجه عملیاتی استعمليات سازمان درصورتي كارآمد و اقتصادي است كه به توليد كالاها و يا ارائه خدمات مفيد و موردانتظار منجر شود، زيرا كارآمدترين توليدكننده هر محصول كه تقاضايي براي آن وجود ندارد، ناگزير از تعطيل كار خود است. با وجود اين، بسياري از شركتهاي دولتي هنوز برمبناي اصل چگونگي انجام عمليات به جاي تعيين نوع عمليات و دلايل انجام كار مي كنند .

وبعد نیز درباره کنفرانس های بین المللی بودجه عملیاتی توضیح داده شده است

بودجه:

قانون بودجه، مهمترین قانون کوتاه مدت برای هر کشور محسوب می شود که در کشور ما به دلیل نقش پررنگ دولت در اقتصاد اهمیتی مضاعف پیدا می کند. سیر شکل گیری قانون نیز از تهیة لایحة توسط دولت در طی یک فرایند نسبتاً طولانی (به لحاظ تعداد دستگاههای مشارکت کنندة در آن) آغاز و به تصویب در مجلس و تأیید شورای نگهبان ختم می شود. بودجه در طی سالهای 1384 به بعد مسأله سازترین متغیر اقتصادی کشور بوده است.

بودجه عملیاتی:

 

در ايران علي رغم توسعه روزافزون وظايف و برنامه هاي دولت و ضرورت استقرار يك سيستم اطلاعاتي موثر و مفيد در مديريت مالي سازمانهاي دولتي، حسابداري دولتي تحول و دگرگوني اساسي و قابل ملاحظه اي نداشته است و باتوجه به ارتباط مستقيم مديريت مالي سازمانهاي دولتي با بودجه مصوب سالانه دولت و اهميت كنترل بودجه اي در حسابداري دولتي، لذا جهت گيري هدفهاي دولت در بعد اقتصادي با توجه به موارد ذيل حائزاهميت است:
1 - ارتقاء كيفيت ارائه خدمات به مردم؛
2 - استفاده بهينه از منابع و ظرفيتهاي موجود؛
3 - فراهم آوردن زمينه هاي استاندارد كردن خدمات دستگاههاي دولتي؛
4 - افزايش انگيزه كاركنان و مديران و اعطاي اختيارات لازم به آنان؛
5 - جايگزيني كنترل نتايج فعاليتها به جاي كنترل مراحل انجام كار.
عمليات سازمان درصورتي كارآمد و اقتصادي است كه به توليد كالاها و يا ارائه خدمات مفيد و موردانتظار منجر شود، زيرا كارآمدترين توليدكننده هر محصول كه تقاضايي براي آن وجود ندارد، ناگزير از تعطيل كار خود است. با وجود اين، بسياري از شركتهاي دولتي هنوز برمبناي اصل چگونگي انجام عمليات به جاي تعيين نوع عمليات و دلايل انجام كار مي كنند.

در سازمانهاي دولتي، معمولاً قوانين و مقررات، استانداردهاي كنترل كننده براي كاركنان محسوب مي شوند و لازم است باتوجه به حركت جدي دولت به سمت آزادسازي اقتصــاد و ايجاد بازارهاي رقابت، توجه به هزينه ها و نحوه تهيه بودجه و عملياتي تر شدن آن هرچه بيشتر موردتوجه قرار گيرد.

در بودجه بندي عملياتي (
PERFORMANCE BUDGETING
) علاوه بر تفكيك اعتبارات به وظايف، برنامه ها، فعاليتها و طرحها، حجم عمليات و هزينه هاي اجراي عمليات دولت و دستگاههاي ذيربط براساس روشهاي حسابداري بهاي تمام شده، محاسبه و تعيين مي گردد. لذا ارقام پيش بيني شده در بودجه عملياتي متكي به تجزيه و تحليل تفصيلي برنامه ها، فعاليتها، عمليات و قيمت تمام شده آنان برپايه اهداف و مقاصد دولت است، كه در آن بخشي از هزينه هاي عمومي و استهلاك دارائيهاي سرمايه اي به واحدهاي عملياتي برنامه ها و فعاليتها تخصيص مي يابد.

تدوين و اجراي بودجه عملياتي در دستگاههاي دولتي مستلزم كاربرد حسابداري تعهدي، به منظور تعيين هزينه هاي واقعي برنامه ها و فعاليتهاست. هماهنگي و يكنواختي طبقه بنديهاي بودجه اي و حسابداري و تطبيق آنها با تركيب سازماني دستگاههاي دولتي از يك طرف و ارتباط وظايف برنامه ريزي، بودجه ريزي و حسابداري دولتي از طرف ديگر نيز از ضروريات بودجه عملياتي و ايجاد اطلاعات كافي براي مديريت منابع و وجوه عمومي است.

در بودجه عملياتي از طبقه بندي عملياتي جهت اعتبارات استفاده مي شود. در طبقه بندي عملياتي كالا و خدمات خريداري شده، به جاي طبقه بندي برحسب نوع و ماهيت به عنوان عوامل و اجــــزاي فعاليتها تلقي و طبق بندي مي گردند. براي نمونه مواد و مصالح ساختماني مصرف شده توسط سازمان دولتي، بخشي از بهاي تمام شده، جاده، پل يا ساختمان ساخته شده محسوب و طبقه بندي مي گردد. زيرا مواد و مصالح مذكور در تركيب با ساير تجهيزات و خدمات استفاده شده حاصل نهايي خاصي را كه جزئي از وظايف و اهداف و برنامه هاي سازمان دولتي است، ايجاد مي كند. به عبارت ديگر، مواد، كالا و خدمات خريداري شده با محصول و توليد نهايي (
END-PRODUCT) ارتباط داده مي شود. طبقه بندي عملياتي مدارك و اسناد قابل قبول و واقعي را كه ممكن است در تشخيص كارايي&، سطوح مختلف مديريت مفيد باشــــد، ايجاد مي كند و بيان مي دارد كه علت افزايش هزينه هاي بهاي تمام شده برنامه ها، افزايش حجم عمليات است يا افزايش هزينه ها براي حجم ثابت است. شكل شماره يك طبقه بندي در بودجه عملياتي را نشان مي دهد.

گرچه طبقه بندي عملياتي برحسب فعاليتها توجه مديريت را به برنامه ها و هزينه هاي تمام شده آنها جلب مي كند ولي بايد توجه داشت كه هزينه هاي تمام شده همه فعاليتها به خودي خود، ارزش واقعي آنها را نشان نمي دهد. لذا در اكثر برنامه هاي دولت، فعاليتها به عنوان واحــــــدهاي اندازه گيري عمليات به كار مي روند، زيرا، داراي قابليت انعطاف و متناسب با ساختارهاي سازماني موجود هستند. دوران گذار از بودجـــه بندي برنامه اي به سوي بودجه بندي عملياتي سرآغازي است براي:
عبور از حسابداري نقدي به طرف حسابداري تعهدي؛
گامي موثر و مفيد درجهت شفافيت سازي هرچه بيشتر هزينه ها؛
زمينه اي براي انجام اصلاحات ساختاري و عقلاني تر كردن نقش دولت در فعاليتهاي اقتصادي

ادامه دارد

 

داوودقادرزاده بازدید : 311 شنبه 10 تیر 1391 نظرات (0)

دانلود رایگان فصلنامه مدیریت مخصوص موبايل جاوا

هدف ازايجاداين فصلنامه نخست گسترش فرهنگ كتابخواني ودوم افزايش دانش جامعه درخصوص مديريت است دوستاني كه قصدهمكاري بامارادارندمي توانندمطالب خودرابه ماايميل كنند.توجه داشته باشيد كه مطالب حتي الامكان به صورت وردباشند لطفا نام واسم شهر خودرانيزبنويسيد. باتشكر داوودقادرزاده

دانلودرایگان فصلنامه نسخه بهار

داوودقادرزاده بازدید : 229 جمعه 09 تیر 1391 نظرات (0)

24فرمان برای محبوب شدن در محل کار

 

1- اگر برای انجام کاری بیرون می روید به همکارانتان پیشنهاد کنید کارهای کوچک آنها نظیر آوردن ناهار، خرید تمبر یا آوردن لوازم اداری مورد نیاز را برایشان انجام دهید.

2- هر گاه وسیله ای را به امانت می گیرید بلافاصله و صحیح و سالم آن را برگردانید.هیچ وقت در اداره از کسی پول قرض نکنید.

3- در پایان روز میز کار خود را مرتب کنید و به فکر نیروهای خدمات پس از ساعت کاری باشید. غذا و مایعات مصرف شده را در سطل نیاندازید.

4- از گل ها و گیاهان دفتر کارتان به دقت مراقبت کنید.

5- هنگام استفاده از سرویس های بهداشتی وسواس به خرج دهید.

6- در اداره با کسی تماس شخصی نگیرید. اگر هم لازم شد، باید مکالمه کوتاه باشد. وراجی نکنید چون باعث آزار دیگران می شوید.

7- اتاق کار خود را تبدیل به آرایشگاه نکنید! آرایش، شانه زدن مو و گرفتن ناخن را در دستشویی انجام دهید.

8- در اداره آدامس نجوید. دیدن صورتی که با جویدن آدامس بد شکل می شود، فضای دیداری اداره را خراب می کند و تصور دیگران را از شما به هم می زند.

9- سر میزکارتان غذا نخورید.

10- اگر بیکار شدید برای گپ زدن به سراغ همکاران دیگر نروید. شاید او در آن لحظه احتیاج به تمرکز فکر داشته باشد. به علاوه، شما باید از هر وقت آزادی برای افزایش دانش اداری خود استفاده کنید.

11- حتی اگر کاری نداشتید، پشت میز خود روزنامه و مجله نخوانید. این کار تصویر فردی تنبل را از شما در ذهن دیگران حک می کند.

12- میز خود را از عکس های خانوادگی و شخصی انباشته نکنید. قبول که فرزندتان را از هر چیزی در دنیا بیشتر دوست دارید ولی با این حال عکسش روی میز کار جایی ندارد.

 13- هرگز روی صندلی لم ندهید و پاهایتان را روی میزتان نگذارید. منظره کف کفش های شما، هیچ کس را تحت تاثیر قرار نمی دهد!

 14- در شایعات و گفتگوهای همکاران، هیچ وقت از موضع خاصی طرفداری نکنید. خود را از این مباحثات و غیبت ها دور نگه دارید. اگر در چنین توطئه هایی همکاری کنید، شاید دوستان امروزتان، فردا تبدیل به دشمنان تان شوند.

 15- همیشه با همه، یک رو و صادق باشید. در این صورت همه چیز برایتان به خوبی پیش می رود.

 16- وقتی قرار است در جایی باشید، سعی کنید به موقع در آن جا حضور داشته باشید و تا پایان وقت اداری هم بمانید. اگر خودتان ۵ دقیقه به اتمام وقت اداری به موسسه یا سازمانی رفته باشید و با کارمندی مواجه شده باشید که ذهن و فکرش به خانه رفته است، خوب می دانید که این توصیه چه معنایی دارد.

 17- سعی کنید برای دیگران قابل اعتماد و قابل اتکاء باشید. اگر می گویید که کاری را انجام می دهید پس انجام دهید. دیگران روی شما حساب می کنند.

 18- به حداکثر زمانی که برای کار به شما داده شده توجه کنید. شاید همکاران دیگر برای انجام کار خود به نتیجه کار شما احتیاج داشته باشند.

 19- در کار گروهی فعال باشید. مدام برای انتقادهای کوچک از همکاران نزد ريیس نروید. در کل،کارکردن با هم راحت*تر از کار کردن علیه همدیگر است و محل کار باید مملو از روحیه کار گروهی باشد.

 20- تا حد ممکن جزيیات زندگی خصوصی خود را در محل کار مطرح نکنید. البته مسلم است که این کار همیشه مقدور نیست ولی حتی الامکان طرح این مسائل را به حداقل برسانید.

 21- با همه منصف باشید. با همه به طور یکسان و بدون توجه به جنسیت، مذهب، نژاد یا شخصیت رفتار کنید.

22- نسبت به همه مودب باشید . از افرادی که مقامی ندارند گرفته تا مقامات بالا .

23- به حریم خصوصی دیگران احترام بگذارید. نامه های همکار خود را نخوانید یا در وسایل میزش تجسس نکنید.

24- انتقاد همکاران را با روی گشاده بپذیرید. آن را به منزله غرض شخصی در نظر نگیرید و سعی کنید عملکردتان را بهبود ببخشید.

 

داوودقادرزاده بازدید : 205 شنبه 03 تیر 1391 نظرات (0)

برنامه کاری مهندسی ارزش ارایه ای ازرویکردها وعملکرد لازم برای بدست اوردن جواب بهتروموثرتر برای مساله می باشد.برنامه مهندسی ارزش شامل هفت فاز به شرح ذیل می باشد: 1. فاز عمومی 2. فاز اطلاعات 3. فازعملکرد 4. فازخلاقیت 5. فازارزیابی 6. فازبررسی وتوسعه 7. فازتوصیه 1) درطول فازعمومی روندرا باسازمان دهی نیروی کار،مشخص نمودن تصمیم گیرنده،انتخاب محدوده کار،تخصیص عملکرد به هرکدام از اجزائ وجهت دهی به کار گروهی سامان داده می دهند. 2) درفاز اطلاعات مساله به اشکال خاص تجزیه می شود.ازکلی گویی پرهیز می گردد.تمامی اطلاعات مربوط بطور دقیق ومعنی دار جمع اوری می شودتا در تصمیم گیری کمک نماید 3) فاز عملکرد مشتمل بر کلیه تلاش هایی است که برای ارزش صورت می گیرد.عملکردهای اصلی وفرعی تعریف می شوند.عمل در ترکیب دو کلمه فعل واسمبیان می گردد.اولی بیانگر عملی است که جزء مورد نظر انجام می دهدواسم بیانگر شیء مورد عمل ویا ان چیزی است که عمل روی ان صورت می گیرد 4) درفاز خلاقیت ، روشهای خلق ایده های جدید بکارگرفته می شود.این روش برای خلق انبوهی از ایده هادررابطه با محصولات،فرایندها،روش هاوغیره برای رسیدن به عملکرد ویا عملکردهای تعریف شده بکار می رود. 5) درفازارزیابی ،ذهن قضاوت گرا به فعالیت وادارمی سود.عقاید وایده هایی که که درفاز خلاقیت ایجاد گردید تصفیه ،اصلاح وترکیب می گرددتا پیشنهاد مورد نظرحاصل شود. 6) ایده های خلاقی که دربالا تصفیه ، ارزیابی ومقایسه شد ،درفاز تحقیق وبررسی در معرض تجدید نظر قرارمی گیرند.با کمک گرفتن از مشاورین صنعتی استفاده از اتانداردهای ملی که ورد استفاده قرار می گیرد منجر به راه حلهای منطقی ،عملیبا هزینه پائین می گردد. 7) درفاز اجرا جنبه هایی ازقبیل چه چیز احتیاج است؟(منابع،بودجه،زمان ،افراد،کمک وغیره)مورد نظر قرارگرفته وپس از تایید تصمیم گیرنده مراحل اجرایی اغاذ می شود روش های مورد استفاده درمهندسی ارزش با مطالعاتي که در باره مهندسی ارزش بعمل امده است حدود بیست وچهار روش درضمن فرایندبکار گرفته می شود.شرایط برنامه کاری وروش ها همگی بمنظور بهبود ارزش برای یک جزء،محصول ویا یک پروژه بکار گرفته می شود.سرفصل روشها به قرار زیر می باشد: 1- ازروابط انسانی خوب بهره بگیرید 2- ازکلی کویی پرهیزکنید 3- برموانع فائق ایید 4- قضاوت منطقی خوب بکارببرید 5- کارگروهی را حمایت کنید 6- ازحقایق مطمئن شوید 7- بطورسازنده هرچیزرا موردسوال قراردهید 8- هزینه هاراتعیین کنید 9- ارزش پولی برای تمامی مشخصات تلانسها،اتصالاتوسایرموارد تکمیلی تعیین کنید. 10- عملکردهرا تعریف وطبقه بندی کنید 11- ذهن خودرا فعال کنید 12- ساده سازی کنید 13- ایده هرارترکیب وتصفیه کنید 14- برای تمامی ایده ها هزینه در نظر بگیرید 15- عملکردهای جایگزین رامشخص کنید 16- ازاستانداردهااستفاده کنید 17- با متخصصین ،فروشندگان ،مشتریان وغیره مشاوره کنید. 18- از محصولات ،فرایندهاورویه های خاص استفاده کنید 19- با استفاده ازروش مقایسه ای ارزیابی کنید. 20- پول را انچنان خرج کنید که انگار پول خودتان است. 21- جواب هارا با اطلاعات کافی بای تصمیم گیری ارایه دهید 22- درصورت امکان دوراه حل ارائه دهید 23- با ابستفاده ازممیزیهای مستقل،صرفه جوئیهای قابل پیش بینی رابررسی کنید 24- به کمک های انجام شده اعتراف کنید. تعاريف و توصيف هاي مرتبط با مهندسي ارزش  مهندسي ارزش را بازنگري خلاق و سازمان‏يافته ارزشها (Value) و هزينه‏ها (Cost) به منظور بيشينه‏كردن شاخص ارزش (Function / Cost) تعريف نموده‏اند.  هدف مهندسي ارزش از ميان برداشتن يا اصلاح هر عاملي است كه موجب تحميل هزينه‏هاي غيرضروري مي‏شود، بي‏آنكه آسيبي به كاركردهاي اصلي و اساسي سيستم وارد آيد. دستور كار مهندسي ارزش، بهبود مداوم طراحي و اجرا است.  مهندسي ارزش صرفا برنامه‏اي براي كاهش هزينه‏ها نيست، بلكه روشي براي حداكثر نمودن ارزش طرح ها مي‏باشد، زيرا در بعضي موارد، كارفرما خواستار سهولت بهره برداري و كاهش هزينه‏ها به قيمت افزايش هزينه‏هاي مطالعاتي، طراحي و ساخت است.  مهندسي ارزش با بررسي دقيق کارکرد اجزا و يافتن روش هاي جديدتر و بهتر، به انجام دادن بهتر كارها كمك مي‏كند.  مهندسي ارزش تكنيكي مؤثر براي كاهش هزينه‏ها، افزايش سودآوري و بهره‏وري، بهبود كيفيت بدون كاستن از جاذبه‏هاي ظاهري و جلوگيري از تاثير سوء بر محيط زيست است.  مهندسي ارزش به كارفرما اطمينان مي‏دهد كه پروژه‏ها مي‏توانند با بازدهي بيشتر انجام شوند.  •روش هاي مهندسي ارزش مي‏تواند موجب اصلاح و ارتقاء كيفيت محصولات يا روش ها يا فرآيندهاي توليد و انجام طراحي هاي جديد در هر مرحله از مراحل اجرايي يك پروژه شود.  مهندسي ارزش يا تحليل ارزش يك تكنولوژي مديريتي است كه در پي برقراري توازن عملي ميان هزينه، قابليت اطمينان و عملكرد در يك محصول/خدمت، پروژه، فرآيند يا اجزاي هر يك از آنها است. توصيه هاي مهندسي ارزش هزينه‏هاي تمام طول عمر پروژه را مد نظر قرار دهيد نه فقط مقاطعي از آن را  شاخص ارزش (کارکرد به هزينه)سيستم يا زيرسيستم مورد نظر را بالا ببريد  تاثير هر پيشنهاد مهندسي ارزش را در صورت جوابگوئي به عملکرد از نقطه نظر زمان، هزينه وكيفيت تحليل نموده وگزارش كنيد.  در برنامه‏هاي مهندسي ارزش، نيازهاي تصريح شده ، تلويحي و تكويني رامورد توجه قرار دهيد  براي خلاقيت ذهني طرفهاي ذيربط و ذينفع احترام قائل شويد و براي بروز آن، فضاي مناسب ايجاد كنيد.  راي نهايي از آن كارفرما است، آن را بپذيريد  مهندسي ارزش مي تواند حلال مشكلات باشد، به شرط آنکه از طريق نظام طراحي، منسجم و تحت كنترل باشد و با مستندات شفاف و يكپارچه‏اي پشتيباني شود.  بكارگيري مهندسي ارزش با استفاده از تحليل كاركرد عوامل و محصولات معمولا توسط يك گروه آموزش ديده و متخصص به نام گروه مهندسي ارزش صورت مي‏گيرد.  گروه مهندسي ارزش مستقل از گروه طراحي است  متخصصين مهندسي ارزش در زمينه تحليل پروژه‏ها از ديدگاه هزينه / كاركرد آموزش ديده‏اند  گروه مهندسي ارزش با استفاده از ديدگاه هزينه / كاركرد به دنبال گزينه‏هاي طراحي هستند كه واجد بهبود در زمينه عملكرد، هزينه‏هاي ساخت و برپايي و هزينه‏هاي طول عمر پروژه باشند.  گروه مهندسي ارزش، همچنين نقطه‏ نظرات خود را در زمينه بهبود روشهاي ساخت يا زمانبندي اجرا، كه بر بهينه‏سازي بهره‏برداري و تعمير و نگهداری مؤثر است به كارفرما ارائه مي‏كند. اصول بنيادی مهندسي ارزش آنچه از تجربيات اجراي مهندسي ارزش تا كنون حاصل شده است، كشف و تدوين برخي مفاهيم و اصول بنيادي است كه اساس رشد و تكامل روشهاي مهندسي ارزش قرار گرفته است. اين اصول بنيادي عبارتند از: 1- بهره گيري از كارشناسان چند تخصصي براي اعمال تغييرات. 2- تكميل تدريجي تغييرات از طريق مطالعه و بررسي عيني كار. 3- بهره گيري از يك منطق اساسي براي طرح پرسش ها. 4- برنامه ريزي انجام كار. در طي چندين سال، روشهاي فني مهندسي ارزش همانند عرصه هاي به كارگيري آن، گسترش پيدا كرد. امروزه تحليل يا مهندسي ارزش، رشته اي شناخته شده براي ارتقاي ارزش توليدات يا خدمات به شمار مي رود.فرآيند مهندسي ارزش، فرآيندي منطقي و ساختار يافته است كه در آن از يك گروه كارشناس چند تخصصي براي هدفهاي زير استفاده مي شود: 1- انتخاب پروژه يا محصول مناسب براي تحليل با توجه به زمان صرف شده براي مطالعه. 2- مشخص كردن و اندازه گيري كردن ارزش جاري يك پروژه و محصول يا اجزاي تشكيل دهنده آن با توجه به عملكردهايي كه نيازها، هدفها و خواستهاي يك پروژه را برآورد مي سازد. 3- تدوين و ارزيابي گزينه هاي جديد براي تخمين يا ارتقاي كيفيت بخشهاي وابسته با هزينه كمتر. 4- انطباق گزينه جديد با بهترين راه عملي كردن آن. گروه مهندسي ارزش از طراحان، پيمانكاران، تحليل گران ارزش و كارفرماي يك پروژه اجرايي تشكيل مي شود. اين گروه گرچه در كنار يكديگر و در پروژه اي واحد كار نمي كنند اما از لحاظ موضوع به يكديگر مربوط بوده و با زمينه هاي تخصصي مجموعه نيز آشنايي دارند. نقش گروه طراحي در به كارگيري موفقيت آميز تحليل ارزش، بسيار مهم است، زيرا بيشتر دست اندركاران عرصه اجرايي بطور كامل به توانايي مهندسي ارزش پي نبرده اند و به بهره گيري عملي از روشهاي فني اين تحليل نپرداخته اند. تحليل گر ارزش بايد راههاي متعادل سازي گروه را دريابد و با آنان همفكري و همدلي كند تا اعضاي مجموعه به تفكر مهندسي ارزش نزديك شوند. تحليل گر ارزش بايد با فراهم آوردن فرصت لازم براي يكايك افراد مجموعه، امكان ارائه ديدگاههاي آنان را ميسر سازد تا افراد بدون نگراني از اينكه ممكن است اظهار نظر آنها چندان فني و عملي نباشد، ديدگاههاي خود را مطرح نمايند. گاهي بهترين و ارزان ترين راه حل ها از پيشنهادها و ديدگاههايي كه به نظر كم ارزش و سطحي مي آيند، حاصل مي شود. مهندسان مشاور در جريان طراحي و پس از ارائه طرح به سختي مي پذيرند كه ارزش داوري را كه براي كار خود قايلند ممكن است با روشهاي فني و عملي كه گروه تحليل ارزش ارائه مي دهد، ناسازگاري داشته باشد. حال آنكه مشاور و طراح هر چند كه بايد از بيشترين داده ها و آمار موجود در طراحي خود استفاده كنند باز ممكن است به دلايلي، دسترسي به كليه اطلاعات مورد نياز براي تهيه مناسب‌ترين طرح را نداشته باشند. گذشته از اين، بيشترين اشكالات و نارسايي هاي طراحي در مرحله اجرا پيش مي آيد، در مرحله اي كه بازشدن جنبه هاي مختلف كاري عوارض پنهان و ناشناخته كار را آشكار مي‌سازد و شرايط جديدي را به طرح تحميل مي نمايد. مهندس مشاور بايد ظرفيت پذيرش مهندسي ارزش رابا ارزش هاي داوري خود داشته باشد و تغييرات را به راحتي بپذيرد و تحميل شرايط مهندسي ارزش را توهيني به مقام تخصصي خود تلقي ننمايد. پيمانكاران، تقريباً همواره در حين اجرا با مسائل و مشكلات تازه اي روبرو مي شوند كه لزوم تغييرات در طراحي يا حتي بازنگري طراحي ضرورت مي يابد با آنكه بيشترين موارد به كارگيري روشهاي فني تحليل ارزش، در مرحله اجرا انجام مي شود، بايد پذيرفت كه موفقيت كامل اين كار به توانايي پيمانكاران مجرب براي مشاركت در تحليل ارزش بستگي دارد. يكي از مشكلات كنوني در عرصه اجرايي، دوگانگي بين طراحي و اجرا است. به رسميت شناختن توانايي هاي مدير يا سرپرست كارگاه مي تواند به كارگيري روشهاي تحليل ارزش را تضمين نمايد. كارفرما مهم ترين و اصلي ترين جنبه مشاركت كار را در حلقه تحليل ارزش به عهده دارد. پشتيباني فعالانه كارفرما، ضامن موفقيت و مؤثر واقع شدن كار است. كارفرما براي آنكه تمايل لازم را براي انجام اين پشتيباني پيدا كند، بايد با مسئوليت هاي مجموعه تحليل ارزش و حدود آن مسئوليتها در چهارچوب ساختار حق الزحمه اي موافقت نامه طرح، آشنا باشد. با توجه به اينكه بيش از 50 درصد از كل بودجه برنامه ريزي شده بيشتر كشورها صرف كارهاي اجرايي مي شود، از اين رو مجريان طرحها و پروژه ها، متحمل هزينه هاي بس سنگيني مي شوند. محدوديتهاي مالي و قيمت هاي اجرايي كه هر روز افزايش مي‌يابند، بازگشت ارزش كامل پولي را كه كارفرما هزينه مي نمايد و بايد به دور از هر گونه هزينه هاي غير ضروري باشد، به طورجدي مطرح ساخته است. مهندسي ارزش يكي از ابزارهاي مؤثر براي دستيابي به اجراي طرحها با كمترين هزينه، همراه با اطمينان بخشي طرح، سودمندي، قابليت تعمير و نگهداري و حفظ جنبه هاي زيبايي كار است. مهندسي ارزش چون موجب كاهش هزينه هاي اجرايي و صرفه جويي در هزينه ها مي شود، از اين رو كارفرمايان تمايل دارند تا با پرداخت حق الزحمه جداگانه اي به تحليل گران ارزش، همواره از حضور و تداوم فعاليت گروه تحليل گر ارزش در كنار خود، بهره مند باشند. به كارگيري مهندسي ارزش كه در ابتدا از آمريكا آغاز شد با تأخير به ساير كشورها نيز انتقال يافت. كشورهاي اروپايي، ژاپن و هند بعد از آمريكا بيشترين استفاده را از امكانات بالقوه مهندسي ارزش بردند و با تلفيق روشهاي مهندسي ارزش در آمريكا با روشهاي رايج در كشورهاي خود، به صرفه جويي هاي قابل توجه اي دست يافتند. امكانات بالقوه به كارگيري مهندسي ارزش در طرحهاي عمراني، بيكران است. پيشگامان اين روش، راه را علامت گذاري و مشخص كرده اند. كشور ما هنوز در ابتداي راه قرار دارد، كارهاي بسياري بايد انجام شود تا بتوان گفت دست اندر كاران عرصه هاي اجرايي كشور ما نيز از فرصت هايي كه توسط مهندسي ارزش در كاستن از هزينه طرحها و پروژه ها فراهم مي شود، بيشترين بهره و فايده را خواهند برد.

داوودقادرزاده بازدید : 245 شنبه 03 تیر 1391 نظرات (1)

مهندسي ارزش(Value Engineering)، تلاشي است سازمان يافته كه با هدف بررسي و تحليل تمام فعاليتهاي يك طرح، )از زمان شكل‌گيري تفكر اوليه تا مرحله طراحي و اجرا و سپس راه اندازي و بهره برداري( انجام مي شود و به عنوان يكي از كارآمدترين و مهم ترين روشهاي اقتصادي در عرصه فعاليتهاي مهندسي، شناخته شده است. مهندسي ارزش در چهارچوب مديريت پروژه، ضمن اينكه به تمام اجزاي طرح توجه مي كند، هيچ بخشي از كار را قطعي و مسلم نمي داند. هدف مهندسي ارزش، زمان كمتر براي رسيدن به مرحله بهره برداري بدون افزودن بر هزينه ها يا كاستن از كيفيت كار است. افزايش پيوسته هزينه هاي اجرايي و توسعه روز افزون فن آوري، حذف آن بخش از هزينه ها را كه نقشي در ارتقاي كيفيت ندارند و از لحاظ اجرايي نيز غير ضروري مي باشند، الزامي ساخته است. به كارگيري مهندسي ارزش در پروژه هاي اجرايي با توجه به پيچيدگي كارها به ويژه در طرحهاي بزرگ اجرايي، مي تواند به ابزار بي چون و چراي مديريت در كنترل هزينه ها تبديل شود. هدف اين روش، از ميان برداشتن يا اصلاح هر چيزي است كه موجب تحميل هزينه هاي غير ضروري مي شود، بدون آنكه آسيبي به كاركردهاي اصلي و اساسي طرح وارد آيد. مهندسي ارزش، مجموعه اي متشكل از چندين روش فني است كه با بازنگري و تحليل اجزاي كار، قادر خواهد بود، اجراي كامل طرح را با كمترين هزينه و زمان تحقق بخشد. هزينه طرح در اين مقوله نه فقط هزينه هاي طراحي و اجرا بلكه هزينه هاي مالكيت شامل بهره برداري، تعمير و نگهداري و هزينه هاي مصرف در سراسر دوره عمر مفيد طرح را نيز شامل مي شود. روشهاي مهندسي ارزش مي تواند موجب اصلاح و ارتقاي كيفيت فرايندهاي توليد صنعتي و انجام طراحي هاي جديد در هر مرحله از يك پروژه اجرايي گردد. برخلاف آنچه كه در صنايع توليدي مرسوم است و مي توان يك روش اصلاحي را همواره در مراحل بعدي توليد يك محصول خاص نيز اجرا كرد، در پروژه هاي ساختماني كه هر سازه داراي شرايط ويژه اي است، حدود به كارگيري يك روش اصلاحي مهندسي ارزش، محدود به همان پروژه است گذشته از اين، امكانات صرفه جويي در هزينه هاي يك پروژه اجرايي نيز در مراحل مختلف آن تفاوتهاي بسيار پيدا مي كند. با آنكه روش مهندسي ارزش را مي توان در تمام مراحل يك پروژه اجرايي به كارگرفت، بيشترين مزاياي آن زماني حاصل مي شود كه در نخستين مراحل برنامه ريزي و طراحي به كار گرفته شود. نوآوري و جنبه هاي كاربردي مهندسي ارزش، اين روش را از روشهاي سنتي و متعارف كاهش هزينه ها، متمايز مي گرداند. روشهاي سنتي كاهش هزينه ها، عموماً از تجربيات گذشته، نگرشها و عاداتي كه جنبه تكرار به خود گرفته است، تبعيت مي كند و اثري از خلاقيت در آنها ديده نمي شود. مهندسي ارزش برعكس، اطلاعات، شناسايي عرصه هاي مشكل دار، پيشنهاد و تدوين روشها و طرحهاي ابتكاري، پرورش انديشه هاي نو و تلفيق همه جانبه ديدگاههايي را كه قرار است توصيه شود، مطرح مي سازد. از سال 1961 كه لارنس مايلزدر كتاب ًروش هاي فني تحليل و مهندسي ارزش ً ،تحليل ارزش را همچون ديدگاهي خلاق و سازمان يافته در جهت شناسايي و حذف هزينه هاي غير ضروري ، تعريف كرد تا سال 1995 كه ساكسنا و كريشنان كتاب ً مهندسي ارز ش در مديريت پروژه ً را منتشر نمودند ، مهندسي ارزش به صورت يك روش فني پذيرفته شده در فعاليتهاي طراحي و اجرايي در بيشتر كشورها تثبيت گرديد و رسميت يافت ، به طوري كه بسياري از دست اندر‌كاران عرصه هاي اجرايي به ويژه طراحان ، پيمانكاران و كارفرمايان با مفاهيم و روش هاي فني مهندسي ارزش آشنا شدند . سير تاريخي مهندسي ارزش "تحليل ارزش" به صورت يك روش فني ويژه ، در سال هاي پس از جنگ جهاني دوم صورت گرفت . كار طراحي و تدوين اين روش به دستور هنري ارليچر(Henry Erlicher ) معاون فني بخش خريد هاي شركت جنرال الكتريك آغاز شد . وي معتقد بود كه برخي از مواد ومصالح وطرحهاي جايگزين، كه به طور ضروري و به علت كمبود هاي زمان جنگ به كار گرفته مي شدند داراي عملكرد بهتر با هزينه كمتر هستند . به دستور او در داخل شركت و به منظور ارتقاي كارايي توليد از طريق تامين مواد ، مصالح وروشهاي جايگزين براي مواد و مصالح پرهزينه ، كوشش همه‌جانبه اي به عمل آمد . در سال 1947 اين وظيفه برعهده لارنس مايلزLawrence D.Miles) )مهندس ارشد شركت جنرال‌الكتريك نهاده شد . مايلز در مورد روش ها و فنون موجود به پژوهش پرداخت و از برخي روشهاي مرسوم به صورت تلفيقي با روش مرحله به مرحله خويش براي تحليل ارزش بهره گرفت . مايلز كه مبتكر و بنيانگذار مهندسي ارزش به‌شمار مي رود ، يك روش رسمي رابه اجرا درآورد كه در جريان آن چندين گروه از كاركنان شركت ، عملكرد محصولات توليدي شركت جنرال الكتريك را بررسي ميكردند . آنان به اتكاي روشهاي خلاق گروهي و بدون افت كارايي محصول ، تغييراتي در محصولات شركت بوجو د آوردند و هزينه هاي توليد را كاهش دادند. روش" تحليل ارزش" به عنوان يك استاندارد در شركت جنرال الكتريك پذيرفته شد و به تدريج شركت‌هاي ديگر و برخي سازمان هاي دولتي نيز اين رو ش جديد را به عنوان ابزاري براي كاستن از هزينه‌هاي خود به كار بستند . نتيجه اين شدکه روش وتکنيک" مهندس ارزش" به وجودامد. نقاط عطف درمهندسی ارزش: سال 1947 به طوررسمی برنامه تحلیل ارزش درشرکت جنرال موتورامریکا به وجودآمد.مطالعه درابتدایک برنامه یک نفره بود.سال 1952 آقای میلز اولین سمینارتحلیل ارزش رابرگزارنمود.درآن زمان نتایج کاریک موضوع سری برای شرکت بود.سال 1954 نیروی هوایی امریکا این مفهوم رابرای بهبودهزینه طراحی درسازمان خودبانام مهندسی ارزش به کارگرفت.سال 1956 واترویلت آرسینال تحت نظارت نیروی نظامی آمریکا برنامه مهندسی ارزش رادرکارخودشروع کرد. سال 1958 آقای میلزبه دریافت بزرکترین نشان افتخارنیروی دریایی(هدیه ای که نیروی دریایی به افرادخدمتگذارمی دهد)نایل آمد.سال 1959 گزارش مخصوص شماره475درتارخ سیزدهم جولای که به داستان موفقیت شرکت جنرال موتور می پردازد،منتشرشد.جامعه مهندسین ارزش آمریکا saveدرواشنگتن تاسیس شد.این سازمان برای اتحادمنهدسین ورشد این حرفه تاسیس گردید.سال 1961 بندهای آیین نامه قرارداد مهندسی ارزش درارتش آمریکاتصویب شد.این آیین نامه درموردایجادانگیزه های مشترک درقراردادهای مهندسی ارزش برای کاهش هزینه می باشد.سال 1962 وزارت دفاع آمریکا به کارگیری مهندسی ارزش رادرقراردادهای بیش ازصدهزاردلاراجباری کرد.شرکت مهندسی ارزش بامسوولیت محدوددرلندن تاسیس شد.سال 1663 شرکت کشتیرانی آمریکا استفاده ازمهندسی ارزش رادرقراردادهای خودموردتوجه قرارداد.سال 1964 نیروی زمینی ارتش آمریکابرنامه مهندسی ارزش رادرکارخودشروع کرد.سال 1965 جامعه مهندسین ژاپن sjve یک کمیته داوطلبانه تسکیل داد.شرکت مهندسی بامسوولیت محدود دراسترالیاتاسیس شد.سال 1966 پنجمین نشست سالانه sjve وابسته به جوامع خارج آمریکاوهمچنین انجمن بین المللی sjve تشکیل شد.وزیر دفاع وقت آمریکا اقای Rudy Kemper اولین مهندس ارزش باتجربه رابه رهبری یک گروه منصوب می کند. سال 1967 کمیته های کاری شروع به کارکردند. درکانادا-جامعه مهندسین ارزشدراسکاتلند-انجمن مهندسین ارزش انجمن مهندسین ارزش کشورهای اسکاندیناوی شامل نروژ،دانمار ک وسوئدتشکیل شد.در جامعه اروپاوآمریکای جنوبی فعالیت های مدیریت مهندسی ارزش اغاز گردید.دوازدهمین گردهمایی بین المللی وهفتمین کنفرانس سالانه SJVE در شیکاگوآمریکا برگزارشد. سال 1969 اداره تسهیلات هوایی آمریکا NASA برنامه آموزش مهندسین ارزش راشروع کرد. سال 1970 اداره خدمات عمومی آمریکا GSA برنامه مهندسی ارزش راشروع کرد. سال 1973 SAVE برنامه ای برای تشخیص حقوق متخصصین ارزش یعنی آنهایی که دارای درجه خاصی ازتخصص درزمینه مهندسی ارزش شده اندارایه کرد. حکومت مرکزی امریکا فورااین موضوع راشناسایی وآن را به عنوان معیارجدی برای خدمات مهندسی ارزش درآمریکاقانونی کرد. سال 1977 جامعه مهندسی ارزش هندINVEST دراکتبرهمین سال تاسیس شدواولین کنفرانس ملی دردهلی برگزارشد. سال 1980 حکومت ژاپن Miti جامعه SJVE رابه عنوان یک جامعه (انجمن)مستقل موردشناسایی قرارداد. اولین سمینارمهندسی ارزش برای کشورهای روبه توسعه ازتاریخ دوم تاچهارم ژوئن 1980 درشهر Jamshedpur هند برگزارشد.این سمینارتحت نظارت شورای بهره وری Jamshedpur برگزارشد. سال 1981 دومین کنفرانس ملی INVEST دردهلی نوبرگزارشد. سال 1982 سومین کنفرانس ملی INVEST درBangalore برگزارشد. سال 1983 انجمن مهندسین ارزش ژاپن آقای میلزرامفتخربه دوجایزه می کند(برای انجام کاربسیارشایسته درمهندسی ارزش)چهارمین کنفرانس ملیINVEST دردهلی نوبرگزارشد. سال 1984 بیست وپنجمین سالگرد SAVE برگزارشد. پنجمین کنفرانس ملی INVEST دردهلی نوبرگزارشد. سال 1985 ششمین کنفرانس ملی INVEST دردهلی نوبرگزارشد. سال 1986 مدیربخش نظامی درعربستان صعودی ،برنامه مهندسی ارزش رادرکارخودمورد توجه قرارداد.انجمن مهندسین ارزش درفرانسه چهارمین گردهمایی بین المللی خودرادرپاریس برگزار کرد. انجمن مدیریت ارزش درهندوستان دربنگلورتاسیس شد. سال 1987 جامعه مهندسین ارزش کره تاسیس شد. اولین کنگره تحلیل ارزش درمیلان ایتالیابرگزارشد. سال 1988 کنفراس مهندسی ارزش درایالت هاوایی آمریکابرگزارشد. سال 1989 هفتمین کنفرانس ملیINVEST دردهلی نوبرگزارشد. سال 1990 ایالت ویرجینیا درامریکااولین ایلالت آمریکا بودکه درطول طراحی وساخت بزرگراه ها وپروژه های بیش ازدوملیون دلاراستفاده مهندسی ارزش رااجباری کرد. اولین کنفرانس اروپایی درمدیریت ارزش درپاریس برگزارشد.دراین کنفرانس نمایندگانی ازAIVA ایتالیا،AFAV فرانسه،APAP پرتغال،AVD بلژیک، ZWAاطریش،ZWA آلمان حضورداشتند. سال 1991 هشتمین کنفرانس ملی INVEST دربمبئی برگزارشد. سال 1992 فدراسیون جهانی مهندسی ارزش تشکیل شد. سال 1996 باتغییر نام بهSAVEبین المللی جامعه مهندسین ارزش با تحول جدیدی روبروشد  در ايران از سال 1378 موضوع مهندسي ارزش در برخي دانشگاه‌ها، وزارت نفت و سازمان مديريت و برنامه‌ريزي كشور مطرح گرديد و سمينارهايي در اين زمينه برگزار شد.تدوین دستورالعمل ارجاع کاروانعقاد قراردادباواحدهای خدمات مهندسی ارزشتوسط سازمان مدیریت وبرنامه کشور درسال1379دورنمای روشن وامیدوارکننده ای رابرای توسعهفرهنگ وبه کارگیری مهندسی ارزش وتدوین الزاما ت قانونی ورفع موانع دراین زمینه ترسیم نموده است .درحال حاضر اجرای مهندسی ارزش جنبه جدی به خود گرفته است .دروزارت راه وترابری ووزارت نیرو،پروژ های بسیاری مورد بررسی مهندسی ارزش قرارگرفته ونتایج مفید وموثری داشته است.

درباره ما
ارائه دهنده مطالب علمي درموضوعات مديريت ،اقتصاد،روانشناسياخبارفناوری وپزشکی و... به بزرگترین سایت تفریحی وسرگرمی خوش آمدید
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 222
  • کل نظرات : 26
  • افراد آنلاین : 3
  • تعداد اعضا : 3
  • آی پی امروز : 4
  • آی پی دیروز : 45
  • بازدید امروز : 13
  • باردید دیروز : 93
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 4
  • بازدید هفته : 13
  • بازدید ماه : 2,362
  • بازدید سال : 17,734
  • بازدید کلی : 129,203
  • کدهای اختصاصی

    الکسا

    a href="http://www.alexa.com/siteinfo/yoursite.com">