
گفتم آی ملت! من تا PASSAGE خوندم، یعنی کتابهای زرد و قرمز و آبی و سبز new interchange رو تموم کردم، مثل بلبل که نه؛ اما مثل کلاغ می تونستم گلیم خودمو توی حرف زدن انگلیسی بیرون بکشم؛ اما سه سالی چهار سالی می شه که لب به انگلیسی نزدم.
اومدم گفتم آی ملت! بیاین منو راهنمایی کنید که چه کنم؟ برای خواندن مجدد زبان و رسیدن به اون سطحی که بودم چه کنم؟ حالا چطور برای خوندن و گرفتن نمره ی 8 آیلتس البته اورال از کجا شروع کنم؟
آی ملت... شما ها خیلی هاتون مدرس زبان هستید. می دونم که هستید. خیلی ها الان سالهاست اونور آب مقطع دکتری تونم پاس کردید. می دونم کردید. خیلی هاتون همین یکی دو سه سال پیش این هفت خان رستم رو طی کردید و نمره های خوب آیلتس و تافل گرفتید. دستتون درد نکنه. خیلی هاتون راهنمایی های خوبی کردید.
اما راستش هیچ کدوم به دردم نخورد و اکنون که بعد از سه ماه به پشت سرم می نگرم؛ میبینم که چقدر دور خودم چرخونده شدم و چقدر ساده با یکی دو تا فرمول می تونستم برای خودم برنامه بذارم و پیش برم.
برای همین؛ می خوام کمکتون کنم؛ با توجه به دانش محدود خودم؛ و تجربه های شخصی خودم؛ راههایی برای زبان انگلیسی را از کجا شروع کنیم؛ براتون بنویسم. به والله وقت ندارم؛ با این حال واجبه که بگم... باید بهتون بگم...
برای یاد گرفتن مکالمه زبان انگلیسی از کجا شروع کنیم؟
اگر تا حالا هیچ کلاس زبانی نرفتید؛ و در حد صفر و بیسیک هستید؛ سنتونم زیاده و فک می کنید اگه بنا باشه کلاس برید با بچه های هفت هشت ساله می ذارنتون توی یک کلاس؛ و احساس شرمساری می کنید، اشتباه می کنید.
کلاسها برای افراد با سنهای مختلف دسته بندی هستند و وقتی شما با سن سی سال می ری از صفر شروع کنی؛ کلی آدم دیگه هم سن و سال خودت هستند توی کلاست که اومدن از صفر شروع کنند. هیج هم خجالت نداره.
توصیه های من:
کلاس بردارید.
چه کلاسی؟ طبق فهمیده های من و مشورت با خیلیها؛ در حال حاضر کلاسهای سفیر و ایران استرالیا و البته کیش در رتبه های اول قرار دارن. البته nba و خیلی کلاسهای دیگه هم هستند؛ اما من صرفا" اینها رو ترجیح می دم؛ و همه اش هم امتحان شده اند.
سفیر بدی اش اینه که مختلط نیست. خوبی ایران استرالیا اینه که مختلط هست. البته اگه وقت حسابی برای تمرین و نوشتن و خواندن دارید؛ کلاسهای جهاد دانشگاهی و کلاسهای علوم پزشکی هم خیلی خوبن. یادتون باشه کتابهای new interchange واقعا" خوب و مناسبند؛ اما خیلی وقت برای تمرین نیاز دارند.
فایلهای کامپیوتری این کتابها هم هست و میتونید تهیه کنید و دانلود. اینها یکسری ویدئو بوک هم دارند و یکسری فالهای صوت؛ که همه اش توی اینترنت هم هست. آهای کارمندهایی که کلی وقت آزاد دارید و به چای خوردن هدر می دید؛ این برای شما خیلی خوبه .Interchange Flashcards فلش کارت اینترچنج هم می تونید داشته باشید جای کتاب.
در کنار اینها احتمالا" بهتون خواهند گفت:
کتاب 504 واژه؛ که الان فلش کارتهاش اومده و اونا رو ترجیح بدید. از حدود سی درس تشکیل شده که هر درس 12 تا کلمه جدید و کاربردی بهتون معرفی می کنه؛ و مثالهای هر درس بر مبنای کلمات دروس قبلی هی مرور می شن و این باعث می شه تو ذهنتون بمونه. الان جعبه های لایتنر و جی5 هم اومده که کار همینها رو می کنه. البته خیلی هم موثر هستند. شبی یک درس بخونید و فلش کارت 1100 واژه جی ار ای 1100 Words for the GRE
یک کتاب سطح پایین هم هست به نام انگلیسی در سفر. نمی خوام نفی اش کنم؛ چون شاید برای بعضها مفید باشه. طوری هست که جملات انگلیسی رو به فارسی نوشته. مثلا" نوشته: آی گس یوور رایت!
ادامه درادامه مطلب
اگر قبلا ثبت نام کرديد ميتوانيد از فرم زير وارد شويد و مطلب رو مشاهده نماييد !