سیستمعامل
محبوب اندروید به تازگی ۵ ساله شده است. شاید شما گوگلفون را به خاطر نیاورید گوشی
هوشمندی که پس از معرفی اولین آیفون توسط اپل شایعاتی از عرضه آن به گوش رسید و
درست پنج سال پیش در چنین روزی گوگل اندروید را رسماً با گوشی T-Mobile G1 ساخت HTC
عرضه کرد.
“دِس اسمیت” یکی از اعضای تیم اولیه اندروید تولد اندروید را به خوبی به خاطر دارد و در پستی در اکانت گوگل پلاسش نوشته: “ما ماهها با تیمی کوچک در ساختمان ۴۴ کالیفرنیا Mountain View روی آن کار میکردیم. من آنقدر هیجانزده بودم که نمیتوانستم بخوابم.” جی۱ گوگل حالا دیگر از خاطرهها رفته است. شاید آن زمان کسی تصور نمیکرد که یک گوشی گوگلی بتواند چنین تحولی را ایجاد کند که روزی سیستمعامل اندروید به محبوبترین سیستمعامل موبایلی دنیا تبدیل شود.
امروز
اندروید به جز گوشیها و تبلتها روی انواع ابزارهای دیجیتالی مانند ساعتهای
هوشند، کنسولهای بازی، تلویزیونها، دوربینها، دانگلهای مختلف، سیستمهای ماشین
و … در حال اجراست به طوری که بیش از یک میلیارد دستگاه اندرویدی فعال داریم. اما
اسمیت میگوید: “این تازه اول راه است.”
به مناسبت پنجمین سالگرد تولد اندروید مروری میکنیم بر روی نسخههای مختلف این سیستمعامل محبوب و تغییرات و اتفاقات رخ داده روی آن تا امروزی که منتظر عرضه نسخه ۴٫۴ ملقب به کیتکت هستیم. شاید بدانید که نامگذاری حرف اول نسخههای مختلف اندروید به ترتیب حروف الفبای انگلیسی است و حالا منتظر نسخه K هستیم.
نسخه ۱٫۵ – Cupcake – کیک فنجانی – ۳۰ آپریل ۲۰۰۹
نسخه ۱٫۶ – Donut – دونات – ۱۵ سپتامبر ۲۰۰۹
نسخه ۲٫۰ و ۲٫۱ – Éclair – نان خامهای – ۲۶ اکتبر ۲۰۰۹
نسخه ۲٫۲ – Froyo – ماست یخزده – ۲۰ می ۲۰۱۰
نسخه ۲٫۳ – Gingerbread – نان زنجبیلی – ۶ دسامبر ۲۰۱۰
نسخه ۳٫۰، ۳٫۱ و ۳٫۲ – Honeycomb – لانه زنبوری – ۲۲ فوریه ۲۰۱۱
نسخه ۴٫۰ – Ice Cream Sandwich – بستنی ساندویچی – ۱۹ اکتبر ۲۰۱۱
نسخه ۴٫۱، ۴٫۲ و ۴٫۳ – Jelly Bean – جیلی بیلی – ۹ جولای ۲۰۱۲
نسخه ۴٫۴ – KitKat – کیتکت – ۱۴ اکتبر ۲۰۱۳ (احتمالی)
همه چیز از اینجا شروع شد
نسخه اول اندروید، گوشی T-Mobile G1، تاریخ ۲۲ اکتبر ۲۰۰۸، آمریکا. این گوشی دارای مشخصاتی مانند پردازنده تک هستهای ۵۲۸ مگاهرتزی، Adreno 130 و صفحهنمایش ۳٫۲ اینچی با وضوح ۳۲۰ در ۴۸۰ پیکسل بود. اندروید در ابتدا بسیاری امکانات کلیدی را نداشت که امروز نمیتوانیم بدون آنها زندگی کنیم! مثلاً کیبرد لمسی، قابلیت چندلمسی و اپلیکیشنهای پولی. اما بعضی ویژگیهای کلیدی نسخه کنونی از همان اول وجود داشت.
نوتیفیکیشنهای پایین کشیدنی: یکی از قابلیتهای کلیدی اندروید که تمامی هشدارها و اعلانها را میتوان با سوایپ به پایین در دیدرس داشت. جالب است بدانید اپل سه سال بعد در iOS 5 چنین ویژگی را برای آیدیوایسها اضافه کرد.
ویجتهای صفحه خانگی: با یک نگاه و یک لمس بسیاری تنظیمات و اطلاعات درست در صفحه خانگی. در ابتدا امکان ایجاد ویجت برای برنامهنویسان دیگر فراهم نبود اما به مرور زمان ویجت یکی از ارکان اصلی اندروید شد. چیزی که هنوز کاربران iOS در اختیار ندارند.
پشتیبانی عمیق و قوی از جیمیل: اندروید از همان زمان بهترین تجربه جیمیلی را برای کاربران سرویس ایمیل گوگل فراهم کرد. آرشیو کردن و لیبل گذاری از قابلیتهای خوب جیمیل در آن زمان بودند.
مارکت
اندروید: آن زمان و تا چندسال بعد گوگل پلی Android Market نام داشت. تعدادی
اپلیکیشن محدود و رایگان تنها چیزی بود که اندروید کار اکوسیستمش را با آن آغاز
کرده بود.
طراحی اندروید با همکاری یک شرکت سوئدی به نام The Astonishing Tribe یا به اختصار TAT صورت گرفت که نشانه آن را میتوانستید روی ویجت ساعت آنالوگ پیشفرض اندروید ۱٫۰ تا ۲٫۲ ببینید. عبارت Malmo روی این ویجت در واقع به شهر زادگاه TAT باز میگردد. بعدها RIM شرکت TAT را خرید تا روی گوشیهای بلکبری کار کند.
اندروید ۱٫۱
اولین آپدیت اندروید در فوریه سال ۲۰۰۹ بیشتر بر روی رفع باگهای زیاد نسخه اولیه تمرکز داشت اما نکته قابل توجه آن عرضه به صورت بیسیم و Over the Air بود که در نوع خودش جالب به حساب میآمد.ادامه درادامه مطلب
اگر قبلا ثبت نام کرديد ميتوانيد از فرم زير وارد شويد و مطلب رو مشاهده نماييد !