
سرطان نوعی بیماری است که باعث رشد سلول های غیر طبیعی شده و به شیوه های مختلف به بدن آسیب میرساند. بیش از 100 نوع سرطان از جمله سرطان پستان، پوست، ریه، روده، پروستات و ... وجود دارد. که هر کدام دارای علائم متفاوتی هستند.
سیگار کشیدن بیش از حد، مصرف زیاد الکل، قرار گرفتن د رمعرض آفتاب شدید، چاقی، قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی، دود سیگار و ژنتیک از عوامل افزایش ابتلا به سرطان می باشند.
اگر چه ما قادر به کنترل عواملی چون محیط زیست و ارث نیستیم، ولی می توانیم با داشتن رژیم و یک زندگی سالم خطر ابتلا به سرطان را به طرز چشمگیری کاهش دهیم.
5 میوه و گیاه (سوپر فود) ضد سرطان
1.کلم بروکلی
این گیاه شامل ترکیباتی به نام گلوکوزینولات بوده که تولید کننده ی آنزیم های محافظت کننده در بدن است.
یکی از این آنزیم ها سولفورافان نام دارد که خطر ابتلا به سرطان را با از بین بردن مواد شیمیایی سرطان زا در بدن کاهش می دهد و همچنین با هدف قرار دادن سلول های بنیادی از رشد تومور جلوگیری می کند.
مطالعاتی که در سال 2011 توسط دانشمندان موسسه لینوس پائولینگ انجام شد نشان داد که کلم بروکلی برای پیشگیری از سرطان مفید است.
کلم بروکلی در محافظت در برابر سرطان دهان، سینه، کبد، ریه، مثانه، مری و معده مفید است.
2 تا 3 بار در هفته کلم بروکلی را بصورت آب پز یا بخار پز مصرف کنید.
2. چای سبز
چای سبز یک نوشیدنی محبوب است که به کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک میکند. ترکیبات موجود در این چای مانند کاتچین و مشتقات گزانتین به جلوگیری از توسعه سلول های سرطانی کمک می کنند.
بررسی ها و مطالعات انجام شده در سال 2008 نشان میدهد که چای سبز در برابر سرطان های دستگاه گوارش، پستان، ریه و پروستات، تاثیرات محافظتی دارد.
در روز 3 تا 4 فنجان چای سبز بنوشید تا از مزایای ضد سرطان آن بهره مند شوید.
3.گوجه فرنگی
این میوه های آبدار منبع خوبی از لیکوپن و آنتی اکسیدانی قوی هستند که با سرطان مبارزه می کنند. لیکوپن سیستم امنیتی بدن را تقویت کرده و از سلول ها محافظت می کند.
همچنین از رشد سلول های غیر طبیعی جلوگیری کرده و منبع خوبی از ویتامین های C، A و E میباشد.
مطالعاتی که در سال 2013 در مجله ی «علوم تغذیه و ویتامین» انجام شد، نشان داد مردانی که گوجه فرنگی و یا محصولات مرتبط به آن (خام یا پخته) را مصرف می کنند ، احتمال ابتلای به سرطان پروستات کمتری دارند.
گوجه فرنگی نیز در کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان، ریه و معده موثر است.
در روز 1 فنجان گوجه فرنگی خُرد شده مصرف کنید. همچنین میتوانید برای لذت بیشتر، از سس گوجه فرنگی و رب در رژیم غذایی خود بهره ببرید.
4. بلوبری (زغال اخته آبی)
بلوبری سرشار از آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی گیاهی ضد سرطان است. این میوه حاوی ویتامین C و K و فیبر بوده که خطر ابتلا به سرطان را کاهش میدهد.
مطالعاتی که در سال 2013 توسط مجله Anticancer Agents انجام شد، بلوبری را بعنوان یک میوه ضد سرطان معرفی کرد.
این میوه خطر ابتلا به انواع مختلفی از سرطان مانند: دهان، تخمدان، روده بزرگ، کبد، پروستات، ریه، پوست و پستان را کاهش میدهد.
نیمی از فنجان بلوبری تازه و یا یخ زده را در روز مصرف کنید.
5. زنجبیل
زنجبیل نیز دشمن انواع مختلفی از سرطان ها است. خاصیت آنتی اکسیدان آن از رشد سلول های سرطانی جلوگیری می کند.
در بررسی های انجام شده توسط مجله BMC، تایید شد که زنجبیل مبارز سر سختی برای سرطان تخمدان است و با مسدود کردن رشد آن، توانایی و قدرت گسترش آن را کاهش می دهد.
همچنین مطالعاتی که در سال 2013 توسط یک مجله ی انگلیسی تغذیه انجام شد، نشان داد که زنجبیل در پیشگیری از سرطان پروستات بسیار موثر است.
این سوپر فود همچنین میتواند از شروع سرطان روده بزرگ، ریه، پستان، پوست و لوزالمعده جلوگیری کند.
در روز 2 تا 3 فنجان چای زنجبیل بنوشید و از آن در پخت و پز استفاده کنید.